Lumi pakottaa lepäämään

18.02.2024

Taidetyöskentely ohjeistus

Elämäsi lumihanki

Talvi ja erityisesti lumipeite laittaa luonnon lepotilaan. Elämme odotuksen tilassa, jossa on lupa pysähtyä ja hillitä energian kulutusta. Lumi on kuin iso peitto, jonka alle maa on jäänyt viettämään talviuntaan - odottaen kevät auringon poistavan peitteen.

Mikä on sinun elämäsi lumihanki? Asia, joka juuri nyt pakottaa sinut lepotilaan, odottamaan sitä aikaa, että lumipeite poistetaan? 

Aurinko sulattaa lumenMikä on sinun elämäsi aurinko, joka auttaa sulattamaan lumen?

Lumipeite ei pelkällä tahdon voimalla lähde sulamaan, vaan siihen tarvitaan apua. Lämpimänä hehkuvan kevät auringon tuntee jokainen omalla ihollaan. Pitkän talven jälkeen se tuntuu huumaavalta. Kun harmaa ja pimeys saavat vuorostaan väistää - tästä se alkaa. Mikä on sinun elämäsi aurinko, joka auttaa sulattamaan lumen? Jos lepotilasta olisi mahdollista siirtyä eteenpäin noin vain, eikö niin olisi jo käynyt? Nyt tarvitaan avuksi jotain tai joku, jotta muutoksen aika on mahdollista. 

Kasva täyteen potentiaaliisi

Mikä odottaa lumihangen alla? Minkä vapaaksi pääsemistä, kasvuun laittamista ja kukoistuksen aikaa odotat? Voi olla, että sen aika on vielä olla levon hetkien päiväunelma. Että juuri nyt elämässäsi ei ole aikaa ja paikkaa, mutta annat sen kasvaa haaveissasi ja suunnittelet askeleita kohti tavoitetta. Tai se voi olla asia, joka on vain odottanut juuri tätä hetkeä, että tunnistat aurinkosi ja nyt sen lämpö pääsee sulattamaan lumen ja kasvu pääsee alkamaan. 


Tee tästä kaikesta valitsemillasi materiaaleilla kuva. Lähde ensin tuottamaan kuvaksi lumihankea ja mieti miten lepo näyttäytyy elämässäsi. Onko se hyvää energiatasojen tietoista laskemista ja hyvinvointia lisäävää lepäämistä - vai onko se kenties lamaannuttavaa, pakottavaa odottamista, kenties jopa liimaa ja esteitä, mikä estää saavuttamasta unelmia.

Sen jälkeen siirry aurinkoosi - mitä pitäisi tapahtua, että elämääsi tulisi sitä lämpöä, joka saa levon tarpeen väistymään tai poistaisi esteitä, jotta lumesi pääsee sulamaan.

Lopuksi lähde kuvittamaan potentiaaliasi, mikä uinuu lumihangen alla. Mikä siellä odottaa kasvuaan. Mitä kohti lähdet ottamaan pieniä askelia, jotta unelma kasvaa todeksi. 


Mieti myös, että mikä olisi pienin mahdollinen teko tänään asian edistämiseksi? Se voi liittyä lumeen - tietoista, hyvinvointia lisäävää lepoa. Tai se voi liittyä aurinkoosi - miten voit edistää asioita aurinkosi suhteen? Tai voit ottaa pienimmän mahdollisen askeleen jo kohti lumen alla odottavaa kasvua.


- Sanni Pesonen