Elämänmakuinen terapeutti

17.02.2024

Olen Sanni Pesonen, sosionomi, diakoni, ratkaisukeskeinen kuvataideterapeuttisten menetelmien ohjaaja. Entinen varhaiskasvattaja, tuleva kuvataideterapeutti. Kohtaamisen ammattilainen. 

Näin esittelen itseni työyhteydessä. Kun haluan kertoa jotain itsestäni, niin silloin olen kolmen lapsen - yhden erityisen äiti, vaimo, lähtöisin suurperheestä jossa meitä on viisi siskoa ja pikkuveli. 

Olen entinen postimerkkeilijä ja posliininmaalajaa. Ikuinen unelmoija. Olen luontainen johtaja, aina kehittämässä ja kehittymässä. Olin huono häviämään, edelleen kilpailuhenkinen ja yllytettävissä oleva. En ole ollut koskaan hurja, mutta olen voinut tosi huonosti. Musiikissa minulle on tärkeintä sanat, sitten vasta melodia. Teen nopeasti isoja päätöksiä, jotka olen ehtinyt kuitenkin harkita ja itse päättää. Joustan helposti muiden hyvinvoinnin vuoksi.

Kuulun niihin ihmisiin, jotka pilasivat itsensä ja vääristivät aikuisen arkensa Gilmoren tytöillä, Frendeillä, McLeodin tyttärillä, Disney-leffoilla ja Matthew McConaugheyllä. En oppinut edes juomaan kahvia. 

Olen kissaihminen. Tarinankertoja. Olen uupunut. Olen nepsyn puoliso. Olen syysihminen. Tykkään saunoa ja käydä avannossa. Olen oppinut sanomaan ei ja valitsemaan niinkuin minä haluan. Olen suklaansyöjä ja pullahiiri. Voin hyvin kuvien äärellä. Sielunmaisemani on kypsät viljapellot. Olen syntynyt vanhan sielun kanssa.

Olen tähän ikään mennessä haudannut isäni, nähnyt narsistin tuhoavan perheensä, auttanut psykoosiin ajatunutta ihmistä, taistellut erityislasten oikeuksien puolesta, vanhempien jaksamisen puolesta, ollut rinnalla kaapista ulos tullessa, auttanut mielenterveyden pimeällä puolella, itkenyt rakkauden perään, taistellut oikeudesta olla oman näköinen nainen ja mukana silti. 

Olen käynyt Ultra Bran keikalla, ollut ylpeä, nähnyt ketun ylittävän tien aamuyöllä, muuttanut todella monta kertaa, leikannut kaljun, sanoittanut kappaleita levylle. Saanut kiitoksia, haukkuja, kukkia, aikaiseksi ongelmia, anteeksi. 

Olen isosti sinun puolellasi. Ymmärrän, että asiat ovat joskus juuri niin isoja, kuin ne siltä tuntuvat. Sitten vasta niitä voidaan alkaa tarkastella ja etsiä ratkaisuja. Olen juuri tässä, sinua varten.    Olen kohtaamisen ammattilainen.